Vesti

Univerzitet Union Nikola Tesla > Vesti > Fakultet za međunarodnu politiku i bezbednost > Fakultet za međunarodnu politiku i bezbednost Univerziteta “Union – Nikola Tesla“ dobitnik je Svetosavske zahvalnice

Fakultet za međunarodnu politiku i bezbednost Univerziteta “Union – Nikola Tesla“ dobitnik je Svetosavske zahvalnice

Povodom dana Instituta za političke studije, Fakultet za međunarodnu politiku i bezbednost Univerziteta “Union – Nikola Tesla“ dobitnik je Svetosavske zahvalnice. Ovo prestižno priznanje koje nosi ime po prvom srpskom prosvetitelju direktor IPS dr Miša Stojadinović uručio je dekanu FMPB prof. dr Violeti Rašković Talović za uspešnu naučnu saradnju.

Profesor Rašković Talović zahvalila je na priznanju koje nosi ime najvećeg srpskog učitelja i lučonoše, Svetog Save, ističući da nagrada obavezuje na još veću naučnoistraživačku saradnju.
Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, među kojima su bili predstavnici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, predstavnici drugih ministarstava i državnih organa, direktori i istraživači instituta iz oblasti društvenih nauka, rektori, dekani i profesori sa fakulteta sa kojima IPS ima saradnju.