Vesti

Univerzitet Union Nikola Tesla > Vesti > Opste vesti > Međunarodna radionica Gradskog centra za socijalno preduzetništvo Beograda

Međunarodna radionica Gradskog centra za socijalno preduzetništvo Beograda

Gradski centar za socijalno preduzetništvo Beograda zajedno sa partnerom Zapadnobalkanskim institutom organizovao je međunarodnu radionicu gde je učešće uzelo 12 renomiranih univerziteta iz Evrope.  Tema radionice je „Zapošljavanje mladih i ranjivih kategorija“.

Radionicu je otvorila Sekretarka za socijalnu zaštitu grada Beograda Aleksandra Čamagić. Direktor Gradskog centra za socijalno preduzetništvo Beograda Miodrag Pešić je poželeo dobrodošlicu i nastavak saradnje sa učesnicima radionice i njihovim institucijama. Prisutnima se obratio i Marko Stojanović, rukovodilac projektne trening akademije Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda.

Otvaranju radionice su prisustvovali član Gradskog veća Prof. dr. Nebojša Petrović, dekan sa Univerziteta Union Nikola Tesla Prof. dr Aleksandar Gračanac i msc. mei Vladimir Đokić.

Učesnici radionice su na osnovu iskustava iz svojih zemalja diskutovali o načinima za poboljšavanje položaja mladih i studenata koji dolaze iz ugroženih socijalnih grupa i prilikama za pružanje podrške mladima kada je u pitanju pristupanje tržištu rada.