Vesti

Univerzitet Union Nikola Tesla > Vesti > Opste vesti > Univerzitet “Union – Nikola Tesla“ je puni partner DeepGreenInno Project (Deep Tech in Material Sciences: Greening the Balkan HEIs Innovation and Entrepreneurial Potential) u okviru poziva EIT HEI Initiative Innovation Capacity Building for Higher Education

Univerzitet “Union – Nikola Tesla“ je puni partner DeepGreenInno Project (Deep Tech in Material Sciences: Greening the Balkan HEIs Innovation and Entrepreneurial Potential) u okviru poziva EIT HEI Initiative Innovation Capacity Building for Higher Education

Projekat DeepGreenInno će doprineti inicijativi za razvoj tehnologije u Evropi kroz izgradnju kapaciteta pet partnerskih visokoškolskih institucija u zemljama istočne jugoistočne Europe (IJIE) (dve u Bosni i Hercegovini, jednu u Srbiji, jednu u Bugarskoj i jednu u Albaniji). Partneri iz inovativnih i istraživačkih institucija su iz Italije i Grčke.

https://deepgreeninno.ba/

https://eit-hei.eu/projects/deepgreeninno/

Naš tim učestvovao je u prvom radnom sastanku i radionici u organizaciji Banjalučkog univerziteta 14-16.06.2023. Tom prilikom prezentovan je naš univerzitet i predstavljene naučne aktivnosti članova tima i ostalih kolega sa univerziteta. Fotografije sa prvog radnog sastanka DeepGreenInno  u Banja Luci možete pogledati na  LINKU.

U okviru aktivnosti na projektu na Univerzitetu „Union-Nikola Tesla“ 25.09.2023. od 10 časova počeće radionica pod nazivom „DeepGreen Environmental Technologies“ uz učešće predavača iz reda naših partnera sa projekta DeepGreenInno, profesora sa UUNT, i gostujućih akademskih i ne akademskih predavača. Pozivamo sve zainteresovane da budu naši gosti. Za registracijukoja je besplatna se obratiti na mejl vođe našeg tima na projektu, profesorke Sanje Mrazovac Kurilić:

smrazovac@unionnikolatesla.edu.rs

Agendu radionice pod nazivom „DeepGreen Environmental Technologies“ možete pogledati  OVDE.