Vesti

Univerzitet Union Nikola Tesla > Vesti > Fakultet za informatiku i računarstvo > Obuka studenata u pisanju članaka na Vikipediji

Obuka studenata u pisanju članaka na Vikipediji

Vikipedija je najveći kolaborativni projekat na svetu i sprovodi se na oko 300 jezika.
U četvrtak, 29.2.2024. god,  sa početkom u 12č u Računskom centru na 3. spratu će Nebojša Ratković ispred udruženja Vikimedija Srbija održati obuku studenata u pisanju članaka na Vikipediji u okviru projekta Viki student.
Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i nedobitno udruženje čiji je cilj promocija i podrška stvaranju, sakupljanju i umnožavanju slobodnog sadržaja na neprofitan način. Vikimedija Srbije već 18 godina razvija obrazovni program sa ciljem da se studenti i učenici upoznaju sa Vikipedijom i drugim Viki projektima slobodnog znanja i aktivno rade na njihovom obogađivanju.
Viki student je projekat namenjen fakultetima i njihovim studentima i profesorima/asistentima. Ideja projekta je da se studenti upoznaju sa Vikipedijom, njenim značenjem, prednostima i pre svega uređivanjem, a da se profesori/asistenti podstaknu na korišćenje modernog pristupa u nastavi. Cilj projekta je uvesti Vikipediju u visokoškolski obrazovni sistem putem pisanja seminarskih radova na zadate teme iz određenog fakultetskog predmeta.