Vesti

Univerzitet Union Nikola Tesla > Vesti > Fakultet za ekologiju i zaštitu životne sredine > Osnovana nova Laboratorija za tretman otpadnih voda na Fakultetu za ekologiju i zaštitu životne sredine

Osnovana nova Laboratorija za tretman otpadnih voda na Fakultetu za ekologiju i zaštitu životne sredine

Savremena Laboratorija za tretman otpadnih voda biološkim putem osnovana je na Fakultetu za ekologiju i zaštitu životne sredine Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu. Namenjena je studentima osnovnih,  master i doktorskih studija u cilju savladavanja teorijskih znanja i praktičnih veština uz korišćenje najsavremenijih metoda i instrumentacije (na slikama ispod) za tretman otpadnih voda biološkim putem. Pored toga, Laboratorija će omogućiti kvalitetan naučno-istraživački rad i publikovanje naučnih radova u vrhunskim međunarodnim naučnim časopisima, kao i primenu u praksi.

Fotografije laboratorije možete pogledati OVDE.

Video laboratorije možete pogledati OVDE.

U Laboratoriji radi prof. dr Vesna Mišković-Stanković, gostujući profesor u Italiji, SAD, Kanadi, Kini I Južnoj Koreji, dobitnik brojnih nagrada za inovacije, koja se nalazi na listi  Stanford University Top 2% scientists in the world i AD Scientific Index World Scientist and University Ranking 2023.

Od 1. septembra će u Laboratoriji raditi i prof. dr Nevenka Rajić, istaknuti naučnik u svetu u oblasti  hemije životne sredine, koja se nalazi na listi Stanford University Top 2% scientists in the world i van.prof. dr Mina Popović, koja je doktorirala u Italiji sa ekspertizom u oblasti  inkapsulacije probiotskih ćelija.

Savremeno opremljena Laboratorija sa timom stručnjaka predstavlja stoga odličan izbor studentima čija su interesovanja usmerena između ostalog ka hemiji, biologiji, zaštiti životne sredine i biomaterijalima.