Vesti

Univerzitet Union Nikola Tesla > Vesti > Opste vesti > Studenkinja Fakulteta za preduzetnički biznis i menadžment nekretnina Tea Stanković učestvovala je u Evropskom programu projekta Erasmus Plus pod nazivom “Volunteer for Mother Earth“ u Strugi u Severnoj Makediniji

Studenkinja Fakulteta za preduzetnički biznis i menadžment nekretnina Tea Stanković učestvovala je u Evropskom programu projekta Erasmus Plus pod nazivom “Volunteer for Mother Earth“ u Strugi u Severnoj Makediniji

Erasmus Plus programi su velika porodica mladih budućih stručnjaka iz različitih oblasti sa vrhunskim kompetencijama i znanjima. Evropski program projekata Erasmus Plus  izabrao je jedan od projekata pod nazivom “Volunteer for Mother Earth“ čija je prezentacija bila u periodu 01.09-09.09.2023. godine u Strugi, u Severnoj Makedoniji. Za učesnika studenta 3. godine Fakulteta za preduzetnički biznis i menadžment nekretnina Univerziteta “Union – Nikola Tesla“ u Beogradu izabrana je koleginica Tea Stanković koja je uspešno prezentovala fakultet, Univerzitet “Union – Nikola Tesla“ u Beogradu, Srbiju, i realizovala sertifikat. Sertifikat možete pogledati OVDE.
Partneri na projektu su bile institucije i firme iz Srbije, Makedonije, Grčke, Bugarske, Turske i Nemačke.
Ciljevi projekta su bili: inspirisati mlade ljude, nove generacije, buduće stručnjake i profesionalce koji se školuju na Evropskim univerzitetima, da se uključuju u Evropske projekte preko Erasmus  Plus projekata Evropske Unije koji umrežavaju inovativnost, kreativnost, posvećenost, edukaciju mladih ljudi u njihovim zajednicama i širom Evrope.
Poseban segment aktivnosti projekta usmeren je na podizanje svesti o društvenim vrednostima, prednostima umrežavanja, edukacije, znanja i volontiranja, podizanja svesti o: klimatskim promenama, posledicama, podsticanja različitosti i kreativnih inovacija, veština u komunikaciji, timskom radu, preduzetničkim poduhvatima, poštovanjem kulturnih raznolikosti, veština, unapređenja interkulturnog indentiteta i kompententnosti učesnika projekta.