Vesti

Univerzitet Union Nikola Tesla > Vesti > Fakultet za ekologiju i zaštitu životne sredine > U okviru aktivnosti na projektu DEEP GREEN INNO na Univerzitetu „Union Nikola Tesla“ održan je prvi workshop pod nazivom DeepGreen Environmental Tečnologies

U okviru aktivnosti na projektu DEEP GREEN INNO na Univerzitetu „Union Nikola Tesla“ održan je prvi workshop pod nazivom DeepGreen Environmental Tečnologies

 

U okviru aktivnosti na projektu DEEP GREEN INNO na Univerzitetu „Union Nikola Tesla“ 25.09.2023. održan je prvi worksop pod nazivom DeepGreen Environmental Technologies uz učešće predavača iz reda naših partnera sa projekta  DeepGreen Environmental Technologies, profesora sa UUNT, i gostujućih akademskih i ne akademskih predavača.

Veoma značajan gost radionice bio je zamenik predsednika opštine Stari grad gospodin Aleksandar Puača koji je svojim obraćanjem podržao radionicu sa temom DeepGreen Environmental Technologies. Gosti UUNT su bili parneri iz Italije, Grčke, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, koji su prezentovali svoje najnovije rezultate iz oblasti zelenih materijala, kako sinteze tako i primene, kao i povezivanje inovativnih materijala sa preduzetništvom u cilju razvoja novih start-up firmi i njihovo funkcionisanje. U okviru radionice ispred UUNT svoje naučne rezultate iz biomaterijala predstavila je i profesorka Vesna Mišković Stanković. Gost radionice je bio i predstavnik EIT HEI za balkan gospodin Adrijan Solomon koji je učesnicima radionice približio ciljeve i mogućnosti za buduću aplikaciju na pozive za projekte ove fondacije. Fotografije sa radionice:

U okviru drugog dana workshopa 26.09.2023. učesnici su posetili Naučno Tehnološki Park Beograd kao sjajan primer promocije nauke i tehnologije kroz preduzetništvo. U okviru posete i obilaska NTP Beograd sjajnim prezentacijama projektni tim je imao priliku da upozna aktivnosti NTP kao i da vidi izuzetne savremene laboratorije. Posebno interesantno je bilo čuti o razmeni rezultata istraživanja kao i iskustava sa drugim tehnološkim parkovima osim srpskih (Niš,Kragujevac,Čačak) tako i sa NTP iz Slovenije i Švajcarske. Članovi tima DEEP GREEN INNO  projekta stekli su veoma širok uvid u instituciju ovakvog tipa. Fotografija: